bagolysor

bagolysor

2015. szeptember 21., hétfő

Nyári olvasmányok

Rick Yancey:  Az ötödik hullám

B. M. 7.d

"Nem fog felkelni. A terhes alvó nő nem fog semmit se érezni másnap, csak egy olyan érzése lesz, hogy valaki figyeli őt. Egy álom emléke fogja zavarni. Egy álom egy bagolyról, túl az ablakon fehér keretes szemekkel. Majd öt évvel később egy állatkerti látogatásnál gyerekével, majd lát egy ugyanolyan baglyot. A bagoly jelenléte nyugtalanító lesz számára, ismeretlen okok folytából. Nem az első lesz egy álommal erről a bagolyról. De nem is az utolsó."

Minden normális volt, egészen addig, amíg ők meg nem érkeztek. Cassie 16 éves volt, 16 éves normális tini lány. Négyen éltek együtt egy mindennapi családot alkotva. Egészen addig, amíg meg nem jelent az égen egy óriási anyahajó. Tíz nap után megérkezett az első hullám. A sötétség. Minden elektronikus készülék elromlott. Sötét lett. Senki sem tudta, hogy miért és hogyan, de tudták, hogy ők voltak. Akik fentről figyelték Őket. Telt az idő és megérkezett a második hullám: a cunamik, forgószelek. Minden ember bezárkózott, haldoklott vagy halott volt. A harmadik hullám volt a legrosszabb. Egy vírus, amit minden 500. ember élt csak túl. Egy vírus, ami miatt meghalt Cassie anyukája. Anya nélkül hagyva Cassie-t és öccsét, Sammyt. Apukája másnap elvitte őket egy elhagyatott kórházba. Egy biztonságosabb helyre. Iskolabuszok érkeztek a kórházhoz, tele kisgyerekekkel és katonákkal. Azt mondták a katonák, hogy találtak egy biztonságos helyet, de előbb a gyerekeket kell elvinniük. Cassie nem akarta egyedül hagyni apukáját, így megígéri Sammynek, hogy majd a következő busszal megy utána. Megígéri, hogy mindenáron megkeresi majd. Elmennek a buszok, a katonák maradnak. Megérkezett a 4. hullám, de ezt ők még nem sejtették. Cassie elmegy megkeresni barátját, megölik az összes ottmaradt felnőttet a katonák. Cassie az egyetlen túlélő és tudja, hogy vége az emberi életnek, mert lejöttek ők is. Egyedül marad és csak egy ígéret hajtja. Meg kell találnia öccsét. Útközben találkozik egy titokzatos fiúval, aki megmenti életét, majd közösen folytatják útjukat.
Imádtam ezt a könyvet, mert nagyon sok mellékszálból és sok szemszögből áll és a könyv végén az összes találkozott. Nagyon sokat nevettem, mert nagyon sok humoros gondolatból, karakterből áll. Egyszerre olvastam nővéremmel, aki ugyanúgy élvezte, mint én, sőt később apukám is elolvasta, bár neki nem annyira tetszett, mint nekünk, azért ő se tudta letenni. Ezért szerintem minden korosztálynak ajánlható.
A könyvnek van egy második része is, bár nekem az első jobban tetszett. A harmadik könyv 2016-ben jelenik meg, a könyvből filmet is készítenek, ami szintén 2016-ben jelenik meg.
Imádom az olyan könyvet, amiről már nagyon sokat gondolkodtam, de este elalvás előtt, bármennyire is álmos vagyok, újra eszembe jut és különböző megoldásokat próbálok kitalálni a sok kérdésre, problémára. Számomra ez a könyv ilyen volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése