bagolysor

bagolysor

2015. szeptember 15., kedd

Nyári olvasmányok

Rick Riordan: A Titán átka (Percy Jackson és az Olimposziak 3.)

Z. S. 6.c

Azért választottam ezt a könyvet, mert nagyon szeretem a „fantázia” regényeket, mint például az Eragon vagy a Gyűrűk Ura sorozatot. Szeretem ezt a könyvet, mert izgalmas és tele van akcióval, harcokkal, váratlan és érdekes fordulatokkal.
Az íróról, Rick Riordanról annyit kell tudni, hogy már 24 sikeres könyvet írt, több mint 40 millió példányt adtak el 37 nyelven. Előtte azonban tizenöt évig angol irodalmat és történelmet tanított San Franciscó-ban. A Percy Jackson-sorozat ihletét onnan kapta, hogy tizenkét éves diszlexiás fiának, Haley-nek a görög mitológiáról akart mesélni. Ezért is lehetett Percy, a sorozat főhőse szintén diszlexiás.
A könyv főszereplői: Percy Jackson, aki  félvér és 14 éves, valamint barátai Grover, Annabeth és Thalia.
A könyv elején Grover legjobb barátja, Percy segítségét kéri. Az első akció során Annabeth leesik egy szikláról egy szörnnyel együtt. Ezzel belekerülnek egy új küldetésbe. Artemisz egy ritka veszélyes szörnyet üldöz, amely el tudná pusztítani az egész Olimposzt. Az egész könyv arról szól, hogy Percy, barátai, azaz Thália és Grover, valamint a vadászok (Zoe, Bianca) Artemisz nyomát követik, hogy segítsenek megmenteni az Olimposzt. Eközben rábukkannak Annabeth nyomára, aki valójában Luke és a Generális fogságába estek.
Minden fejezetben különböző gonosz szereplők jelennek meg, akik a titánok szövetségesei, akiknek fő céljuk, hogy elpusztítsák az isteneket, ezért meg kell állítaniuk Percyt és a félvéreket. Rengeteg váratlan gonosz szörny támad rájuk és üldözi őket.
Eközben viszont segítséget is kapnak az istenektől: például Apollón megjelenik egy hajléktalan szerepében és útbaigazítást kapnak tőle. Pan, a természet istene például egy reménytelen harc közben azzal segíti meg őket, hogy egy mozdony-méretű vaddisznót küld melléjük.
Szerintem ez a könyv azért jó, mert annyira izgalmas, hogy nem tudod lerakni a könyvet. Egyébként ez a könyv egy öt kötetes sorozatnak a harmadik része. Az első két kötetből már készült két nagyon izgalmas film, melyek pontosan végigkövetik a könyv tartalmát. Ennek a könyvnek a filmváltozata most, szeptember során fog kijönni, ezért is javaslom még most elolvasni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése