bagolysor

bagolysor

2015. szeptember 18., péntek

Nyári olvasmányok

Karl May: Az Ezüst-tó kincse

T. M. 6.c

Azért  választottam ezt a könyvet, mert az írója Karl May, akinek a könyveit nagyon szeretem. Korábban már olvastam tőle a Winnetou sorozatot. Az ismertetőből tudtam, hogy ebben a könyvében azok a szereplők is szerepelnek – köztük Old Shatterhand, Winnetou és Old Firehand  – akiket nagyon kedvelek.
A könyv főbb szereplői, Old Shatterhand, egy olyan erős ember, aki egy ökölcsapással leteríti ellenfelét és egyetlen késsel és gyors eszével megöl egy szürke grizzly medvét is akár. Winnetou Old Shatterhand barátja és az Apacs indián törzs vezére. Old Firehand öreg, de tapasztalt róka és minden golyója pontosan célbatalál, nevét is innen kapta.
A regény egy hajón kezdődik, ahol Old Firehand néhány utasnak elmeséli, hogy tud egy arany lelőhelyet az Ezüst-tó környékén  – és most ide igyekszik. Felajánlja ennek a néhány embernek, hogy tartsanak vele, de közben a hajón egy veszélyes rablóbanda is tartózkodik. Ez a rablóbanda kiszemeli magának a gazdag mérnököt – aki mostanra Old Firehand társa -, hogy ellopja tőle a nála levő 9000 dollárt. A pénzt sikerül ellopniuk, ezért menekülnek, de Old Firehand kis csapata utánuk ered. A csapat sikeresen visszaszerzi a pénzt, de közben megtudják, hogy a rablóbanda a Buttler-farm kirablására készül. Ezt nem hagyhatják, mert ők becsületes emberek, ezért megpróbálnak a rablóbanda előtt a farmra érni és figyelmeztetni őket. Bár itt is sikerrel járnak, feladatuk ezzel mégsem ér véget. A banda még nagyobb dobásra készül. A vasútállomáson akarják megszerezni az egyik vagon rakományát, ami 500.000 dollárt ér. Old Firehand csapatára sok kaland, izgalom és cselszövés vár. Útjuk során Winnetou és Old Shatterhand is csatlakozik.
Ezt a könyvet azoknak ajánlom, akiket érdekel egy kis, de annál inkább becsületesebb és humorosabb csapat története, amint megpróbál megállítani egy mindenre elszánt rablóbandát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése