bagolysor

bagolysor

2015. szeptember 14., hétfő

Nyári olvasmányok

Jules Verne: Két évi vakáció

M. B. 7.c

Ezt a könyvet azért választottam, mert a szerző több könyvét is olvastam, és azok nagyon tetszettek.
A könyv egy fiúcsapatról szól, akik Új-Zélandon laknak és egy iskolai útra készülnek, de az út előtti éjszaka elragadja őket egy vihar a kikötőből. A gyerekek napokig bolyongnak a viharos vízen, míg elérnek egy lakatlan szigetet a Csendes-óceánon. A gyerekek az ittlétet elég jól viselik, mivel van egy jó és megfontolt vezetőjük, Gordon (aki mindössze 14 éves) és elég jó felszerelésük van ruhából, élelmiszerből, fegyverekből, szerszámokból és egyébből.
A másfél év alatt a fiúk beilleszkednek a sziget környezetébe, felderítik a szigetet, tanulnak és egy közösséget építenek fel, de ez felborul, mikor a csapat egy része el akar költözni a sziget másik végébe, és még jobban, mikor felbukkannak a hajótöröttek. Ezúton csak bonyolultabb lesz a fiúk élete, de szerencséjükre a hajótöröttek között van Kate és Evans, akik a gyerekeket segítik a megmenekülésben.
A regény főszereplője egy Briant nevezetű vakmerő és értelmes fiú, aki mindig a többiek jólétét tartja a szeme előtt. Doniphan, a riválisa egy okos, szorgalmas és gőgös fiú, akinek csak Briant túlszárnyalása a fontos. Gordon a csapat legidősebb és legfelelősségtudóbb tagja. Neki van a legnagyobb tekintélye a csapatban, rá mindenki hallgat.
Nekem nem nagyon tetszett a könyv, mert túlságosan hasonlított a Legyek urára, ami meg nagyon nem tetszett. A Legyek uránál azért volt jobb, mert csak annyi agresszió volt benne, ami szükséges, és ebben a regényben jobb esélyekkel indultak a gyerekek. Még az nem tetszett mindkét regényben, hogy a két író majdnem 100 év különbséggel írta és egyikben sem szerepelt lány.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése