bagolysor

bagolysor

2015. szeptember 22., kedd

Nyári olvasmányok

Jeli Viktória - Tasnádi István - Vészits Andrea: A por hatalma (Időfutár 5.)

H. F. 6.c

Azért választottam ezt a könyvet, mert még tavaly év közben ajánlotta Eszt. nén. és megtetszett. Ez egy sorozat 5. része, azaz az utolsó, amit megírtak, ugyanis a többi részt még írják.
Ezt a könyvet nem egyvalaki írta, hanem többen, köztük Tasnádi István, aki több irodalmi díjat is kapott.
A sorozat Hannáról, egy átlagos 14 éves, hetedikes lányról szól, aki egy lomtalanításon talált régi körző miatt kerül életveszélybe barátaival: Sándorral, a régiségkereskedővel, Benedicttel, a gyáva operaénekessel, Tibivel, a bamba osztálytársával, Bulcsúval, a szuper intelligens fiúval, aki azt állítja, hogy az Endorról származik, Szabikával, Ervinnel, Teklával, a nagyon okos gyerekkel, Zsófival, a legjobb barátnőjével és még sok emberrel, köztük tanáraival. Sajnos a társaság szerencsétlenségek miatt térben és időben szétszakad. Próbálnak hazajutni egyesek az ókori Rómában, míg egyesek 2025-ben és valaki a XVIII. században.
Az ókori Rómában ragadt különítmény rabszolgaként megismerkedik Néró császárral, Petroniusszal, és még egy gladiátor viadalon is részt vesznek. Míg a 2025-ben ragadtak megismerkednek Buraváros lakóival, és ifjú Uralkodójával, a fiatal és nagyon helyes sráccal. Eközben 2008-ban Pusztai professzor segít nekik egy féreglyuktelefonon kommunikálva.
Hogy az ókori Rómában lévőknek sikerül-e túlélniük a viadalt, vagy csak egy marad életben? Haza tudnak jutni végleg, vagy valami megakadályozza a szökést? Hannáék kit találnak 2025-ben a kórházban a menthetetlen részlegen? Magát vagy esetleg a legjobb barátnőjét? Pusztai professzor végleg elveszti a kapcsolatot Hannáékkal? Hogy mi is az a veszélyes por, ami megfertőzi az embereket? Minden kérdésre megkapod a választ, ha elolvasod a könyvet.
Ez egy ifjúsági könyv, ami néhol krimiszerű. A sorozat részei napjainkban íródtak/íródnak.
Imádom ezt a sorozatot, mert sehol se kiszámítható, hogy mi fog történni. Nagyon izgalmas. Én inkább lányoknak ajánlom. Az egyetlen rossz az, hogy a könyveket nagyon izgalmas részeken fejezik be. Érdemes elolvasni, nekem az egyik kedvenc sorozatom. Már nagyon várom a hatodik részt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése