bagolysor

bagolysor

2015. szeptember 30., szerda

Nyári olvasmányok

Gimesi Dóra - Jeli Viktória - Tasnádi István: A körző titka (Időfutár 1.)

Gy. R. 7.c

Azért választottam az Időfutárt, mert az osztálytársaim közül sokan már olvasták ezt a könyvet és többször beszélgettek róla az iskolában, így nekem is felkeltette az érdeklődésemet.
A kezdetekben rögtön megismerjük a főszereplőt, Hannát, és legjobb barátnőjét, Zsófit. Hannáék nemrég költöztek Budapestre, de Zsófit még Szegeden ismerte meg, így a történet során végig csak skype-on vagy telefonon tudnak beszélgetni. A lány első napjai az új házba való kipakolással telnek. Hanna már gyakorlott ezen a téren, ugyanis családjával szinte folyton költözködnek, így a barátszerzés sem kis feladat Hanna számára.
Budapesten, a házuk utcájában éppen lomtalanítás folyik. A lány kíváncsiságát egyből felkeltette a sok kacat, de anyukája, aki az ilyen spirituális dolgokban hisz, nem engedi meg lányának, hogy megnézhesse a sok kidobott tárgyat, mert szerinte azokban még benne van az előző tulajdonosok manája, ami súlyosan káros lehet a család egészségére. Hanna az egyik délután, mikor egyedül megy haza a boltból, nem tud uralkodni kíváncsiságán és közelebbről megvizsgálja a temérdek kacatot. Egyből egy rozsdás fémkörzőn akad meg a szeme, de nem tudja szokáig szemügyre venni, ugyanis Sándor, a hajléktalan guberáló úgy veti rá magát a körzőre, mintha egész életében azt kereste volna. Hanna még mielőtt hazament volna, meg akarta nézni, mit csinál az öreg a körzővel. Nem sokkal később három fekete ruhás férfi jelent meg, és futni kezdtek a guberáló irányába. Sándor eldobta a körzőt és meneküléshez folyamodott. Hanna visszament a körzőért és hazaúton azon tűnődött, miért volt ilyen fontos az öregnek egy fémkörző és hogy mit akarhatott a három férfi Sándortól.
Másnap megismerkedett új osztálytársaival, többek között Tibivel , a padtársával, aki egy szűkszavú, szomorkás fiú, de mindig lehet rá számítani, így egyből jó barátságra tesz szert főszereplőnkkel. Hanna egyre furcsább dolgokat észlel, mióta nála van a körző, így úgy dönt, mégiscsak megszabadul tőle.
A történet folyamán Hanna jobban megismeri Sándort, aki amint kiderült, egy ócskás. Megtudja tőle, hogy miért kellett a körző, mégpedig azért, mert a körző kulcs is egyben egy régi időgéphez, amivel Sándor jött ide és most vissza akar jutni a múltba.
Végül négyen indulnak a körző keresésére: Hanna, Sándor bá, Tibi és Zsófi, aki ugyan csak távolról figyeli az eseményeket, ő is segít, ahol tud barátain. Kiderül, hogy mások is keresik a körzőt, olyanok, aki többen vannak és erősebbek, így a gyerekeknek nagyon nehéz dolguk van.
Vajon sikerül-e a fiataloknak megszerezni a körzőt? Hogy megtudd, mi lett a körzővel, a gyerekekkel és az időgéppel, olvasd el a könyvet!
Ajánlom mindenkinek az olvasmányt, ugyanis nagyon sok izgalmas kalandon mennek keresztül Hannáék, és mert jól követhető, érthető a tartalom.
Mivel ez a könyv egy sorozat része, amikor kiolvastam, úgy éreztem magam, mint mikor egy filmsorozatot nézek és az úgy végződik, hogy mindenképpen kíváncsivá tegyen, és megnézzem a következő részt is. Így voltam ezzel a könyvvel is, de már beszereztük a sorozat következő részét is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése